Inspiration Walks

Ontplooi jezelf in een prachtige omgeving

Wandelend, via gesprek en oefeningen kom je dichter bij jezelf.  

 

Elke Inspiration Walk duiken we een ander thema in. We hebben het over nee zeggen, zelfzorg, oordelen over jezelf, en de signalen van je lichaam

 

Je gaat naar huis met nieuwe energie en goesting. Je voelt je sterker en dichter bij jezelf. Je weet hoe het komt dat je jezelf klein houdt, en vooral: wat je daar aan kunt doen!

 

In een veilige sfeer en een gezellig klein groepje verkennen we ons eigen verhaal. We ontdekken, we delen, we groeien. 

 

 

 

Samen en gedragen. En dat in een prachtige omgeving...

 

Vier thema's, vier keer meer jezelf

Allemaal hebben we dingen waar we in kunnen groeien. 

Tijdens de Inspiration Walks zoomen we er op in. De thema's zijn: 

 

✔ 25/3: Neen leren zeggen

✔ 24/6: Oordelen over jezelf

✔ 23/9: De signalen van je lichaam

✔ 23/12: Diepe zelfzorg

 

Je kunt je inschrijven voor 1 thema, of voor de volledige reeks. 

Alle Inspiration Walks gaan door in de Bourgoyen in Gent.

Waarom wandelen?

Rond elk van de vier thema's kom je in beweging. Letterlijk en figuurlijk. En dat is niet toevallig. Door te wandelen ontspan je. Stress neemt af en je voelt je opener, vrijer...

Je bent ver weg van de rush van elke dag, waardoor je meer ruimte ervaart. Niet enkel meer ruimte rondom je, maar ook in jezelf: om te groeien, om antwoorden te vinden, om energie te laten flowen en geïnspireerd te worden. 

 

Bovendien wijzen steeds meer onderzoeken uit dat de natuur een sterke invloed heeft op onze gezondheid en welbevinden. De natuur heeft een ontspannend, herstellend effect. Die natuurlijke vorm van helen combineren we met oefeningen en inzichten, telkens rond een bepaald thema. 

Daardoor ga je naar huis met meer openheid, meer ontspanning en meer energie. En met diepe inzichten en ideeën over hoe je dat thema kunt gebruiken om jouw leven te transformeren. 

"De combinatie van de oefeningen en de helende kracht van de natuur is een bijzondere ervaring..."

Inspiration Walk 1: Nee leren zeggen (25/3)

Nee leren zeggen. Soms willen we nee zeggen, maar vinden we dat aartsmoeilijk. Omdat we als kind leerden dat je met een 'neen' niet aardig gevonden wordt, omdat je de ander niet wil teleurstellen, of omdat er een stemmetje in jou zit die zegt dat dit nu eenmaal 'hoort'.

We onderzoeken wat het voor jou betekent om 'neen' te zeggen, wanneer je vanuit het diepst van je hart 'ja' zegt en wanneer 'nee', en hoe je van jouw 'nee' een warme, authentieke nee maakt. Eentje waarmee je niet teleurstelt. Jezelf niet, en de ander niet. 

Inspiration Walk 2: Oordelen over jezelf (24/6)

We zijn er zoooo goed in. Oordelen vellen over onszelf: we vinden onszelf niet mooi genoeg, niet goed genoeg, niet slim genoeg. Ons werk had beter gekund. We moeten een betere ouder zijn. En zo hebben we nog een hele waslijst aan oordelen en verwachtingen die we hebben tegenover onszelf. 

Is het normaal? Heel zeker.

Bezorgt het je onnodige stress en houdt het je klein? Nog veel meer.

We onderzoeken de oordelen die we hebben tegenover onszelf, en het effect dat die hebben op ons leven. Ook bekijken we hoe we op een liefdevolle manier met die oordelen omgaan. Want ze horen bij ons en zijn deel van ons, maar dat betekent niet dat we ze nog langer ons leven laten bepalen! 

Inspiration Walk 3: De signalen van ons lichaam (23/9)

Weet jij welke signalen je lichaam geeft? En wat die betekenen? 

Ons lichaam vertelt ons veel meer dan we denken. Het vertelt ons waar we naar verlangen en waar we nood aan hebben. Het vertelt ons ook welke kleine stapjes we kunnen zetten om ontspannener, rustiger en meer onszelf te zijn. 

Tijdens deze Inspiration Walk leren we al doende de signalen van ons lichaam kennen en er naar luisteren. Zo ontdekken we de wijsheid die in ons lichaam schuil gaat. 

Inspiration Walk 4: Diepe zelfzorg (23/12)

Zelfzorg. Het is een thema dat niet meer weg te denken is. Maar is alle zelfzorg écht zelfzorg? 

Zelfzorg is meer dan af en toe een warm bad nemen of een theetje drinken. Zelfzorg is voelen wat je nodig hebt en daar naar luisteren. Het is contact maken met je diepste zelf en doen wat voor jou echt voedend is. Het is de sleutel om de krachtigste versie van jezelf te worden. 

Dat soort zelfzorg ontdek je tijdens deze inspiration walk. 

Praktisch

✔ Er zijn 4 Inspiration Walks. Je kunt je inschrijven voor 1 Inspiration Walk, of voor de volledige reeks. 

✔ Een Inspiration Walk duurt drie uur, nl. van 9u30 tot 12u30.

✔ Alle Inspiration Walks gaan door in de Bourgoyen, een prachtig natuurgebied in Gent. Het is bereikbaar met het openbaar vervoer. 

✔ Eén Inspiration Walk kost €17. Voor de hele reeks betaal je €60. Schrijf je je samen in met een vriend(in)? Dan kunnen jullie allebei deelnemen aan 15% korting. Dat is slechts €14,45 voor 1 Inspiration Walk, en €51 voor de vier! Maak gebruik van deze korting door op de aankooppagina de code 'neverwalkalone' en de naam van je vriend(in) in te vullen.

✔ Bovendien ontvang je ook een e-book over het thema, waardoor je de oefeningen en inzichten ook na de Inspiration Walk kunt toepassen.

✔ Wil je er verder in duiken, en word je daar graag persoonlijk bij begeleid? Dat kan. Na elke Inspiration Walk is individuele coaching mogelijk. Eén keer of vaker, volgens wat jij wil. Zo duiken we samen dieper in jouw groeiproces. Contacteer me voor meer info.

Mijn naam is Anja

en ik neem je graag mee op pad. 

 

 

Ik hou van wandelen, van de natuur en van persoonlijke groei. Al ruim twintig jaar geef ik cursussen en begeleid ik groepen. Meer dan eens maakte ik transformerende momenten mee bij de mensen die ik begeleid. 

Wat mijn aanpak kenmerkt is dat ze van binnenuit komen. Ik geef geen droge theorie, maar inspireer je zodat jij er mee aan de slag kunt. De antwoorden zitten namelijk al in jou.

Ik zorg voor de bedding om die te laten ontstaan. Dat doe ik heel praktisch en concreet, en op een zodanige manier dat jij zelf verder kunt met wat je leert. Je zult ervaren hoeveel goesting en energie dat je geeft!

FAQs

Wat als het regent?

 Als het 'gewoon' regent gaat de Inspiration Walk door zoals gepland. We zullen zoveel mogelijk overdekt doen, maar even wandelen in de regen hoort er bij. Dat kan een heel bijzondere ervaring zijn. Zorg voor aangepaste kledij en schoenen. 

Als het echter stortregent of stormt, zullen we met de groep samen beslissen of we de Inspiration Walk binnen laten doorgaan - als gewone workshop zonder wandelen - of dat we samen een nieuwe datum zoeken. 

 

Wat staat in het e-book dat ik er bij krijg?

In elke Inspiration Walk krijg je heel wat inspiratie en oefeningen. Omdat die waardevol zijn om af en toe te herhalen, krijg je alles als een e-book mee naar huis. Zo kun je er regelmatig naar terugkijken en herhalen wanneer jij dat wenst. Op die manier bevorder je je eigen persoonlijke groei.

Ook bevat elk e-book een inspiratielijst met mijn favoriete boeken, video's, podcasts en andere tips over het onderwerp, zodat je er verder in kunt duiken. 

 

Wat breng ik mee?

Aangepaste kledij is zeker handig.

Ook zal er soms een schrijfopdracht zijn. Er is schrijfgerief aanwezig, maar als je bv. graag in een bepaald schriftje schrijft, kun je dat meebrengen. Verder heb je niets nodig, buiten jezelf :-)

Ik schrijf me in voor...