Van stress naar veerkracht: jouw pad naar een bewuster leven

Wie ben je wanneer alle druk, stress en ‘moetens’ wegvallen?

Wanneer er eindelijk tijd is voor wat écht belangrijk is?

 

Zin om dat samen met mij te ontdekken? Welkom!

Ken je dat gevoel van totale overweldiging door de chaos van het leven? Werk hier, kinderen daar, huishouden tussendoor, en oh ja, laten we die eindeloze to-do lijst niet vergeten. Het is alsof je in een stressvolle achtbaan zit en je de controle kwijt bent. Been there, done that, toch?

 

Voel je in elke cel van je lichaam dat het GENOEG is? Dat je dit niet langer wilt? Dat je de regie over je leven weer in handen wil nemen, en wil kiezen voor wat echt energie en voldoening geeft? Voel je bovendien het verlangen om helderheid te krijgen over wie je werkelijk bent en wat de essentie van je leven is?

Dan is ‘van stress naar veerkracht’ jou helemaal op het lijf geschreven!

Say goodbye tegen die nachtmerrie van steeds langer wordende to do-lijsten en verlammend perfectionisme! Je gaat ontdekken hoe je stress herkent, tackelt en uiteindelijk verslaat, zodat veerkracht en bewustzijn alle ruimte krijgen. 

Wat dit traject je brengt: 

 

✔ Je stressoren onthuld: herken en benoem wat het precies is dat je stress geeft. Dit is de eerste stap naar bevrijding!

✔ Energie-optimalisatie: ontdek hoe je jouw energieniveau naar ongekende hoogten tilt door te schrappen wat energie vreet en te investeren in echte energiegevers.

✔ Boost je veerkracht: ontdek de geheimen van veerkracht door te begrijpen hoe elementen als slaap, voeding, ontspanning en beweging jouw veerkracht bevorderen. Leer hoe je hier doelgericht op inzet om je energiereserves en veerkracht te vergroten.

✔ Stel prioriteiten en grenzen: ontdek hoe je prioriteiten bepaalt en gezonde grenzen stelt om een evenwichtiger leven te leiden. Leer 'nee' zeggen zonder schuldgevoel en creëer ruimte voor zelfzorg.

✔ Vind een evenwicht tussen al je rollen: Laat de rollen die je in je leven opneemt (ouder, werknemer, partner,...) niet meer als botsauto's tegen elkaar aan knallen, maar verander ze in een goed geoliede en harmonieuze machine, met oog voor wat er echt toe doet.

✔ Doorbreek patronen: neem afscheid van stressveroorzakende gewoontes zoals pleasegedrag en perfectionisme. Ontwikkel nieuwe, gezonde patronen die jouw veerkracht versterken.

✔ Kwaliteiten in balans: identificeer wanneer jouw kwaliteit een stressveroorzakende valkuil wordt en leer hoe je dat vermijdt.

✔ Creëer jouw stress-transformerend plan: samen smeden we een krachtig plan om jouw stressvolle overtuigingen en gedragingen te transformeren, waardoor stress verdwijnt en veerkracht in volle glorie verschijnt!

✔ Vind gemoedsrust: ontwikkel de kunst van het onderscheiden tussen wat je kunt veranderen en waar je geen invloed op hebt, waardoor je innerlijke rust vindt te midden van externe chaos.

✔ Stem af op jouw persoonlijke missie: formuleer jouw persoonlijke missie en ontdek welke rollen daarbij horen. Breng balans aan in deze rollen en ontdek hoe ze elkaar kunnen versterken.

✔ Zingeving voor veerkracht next level: leer hoe je zingeving als een innerlijk kompas kunt gebruiken, waardoor je veerkrachtig blijft, zelfs wanneer de omstandigheden veranderen.

✔ To-do lijstmeesterschap: Leer je to-do lijst te beheersen op een manier die je niet overweldigt, maar je juist inspireert en motiveert.

✔ Verbindende communicatie: ontwikkel de vaardigheid om op een verbindende manier te communiceren over zaken die stress veroorzaken, waardoor je omgeving begrip krijgt en jou beter kan ondersteunen.

✔ Groeimonitoring: Volg je eigen groeiproces en ontdek de opmerkelijke evoluties die je doormaakt.

✔ Veerkrachtig toekomstplan: Stel jouw persoonlijke veerkrachtplan op dat je niet alleen tijdens de cursus, maar ook daarna kunt volgen voor een leven doordrenkt met veerkracht.

Waarom kiezen voor dit traject? Wat maakt het zo bijzonder?

✔ Het combineert inzicht met actie

Je krijgt niet enkel inzicht in stress en veerkracht maar ook in jezelf. Dit is een hands-on ontdekkingsreis naar wie jij bent en wat jou werkelijk energie geeft. Ook staan we stil bij hoe je dat centraal kunt zetten in je leven. Door de afwisseling van gesprek en opdrachten leer je op de allerbeste manier: al doende!

 

✔ Het traject is jouw cheerleader, klankbord en stok achter de deur wanneer nodig…

Het traject bestaat uit videolessen, opdrachten en 1-op-1 sessies. Zo word je geïnspireerd, gevoed en uitgedaagd, maar steeds met de nodige liefde, zachtheid en mijn volle aandacht. Ik bied een veilige omgeving waarin je vrijuit kunt praten en je diepste zorgen kunt delen. Samen zoeken we naar jouw unieke weg van stress naar veerkracht…

 

✔ Het is op jouw tempo en jouw maat

De videolessen en opdrachten doe je wanneer het je past en op jouw tempo. Elke 1-op-1 sessie is uniek, want ze wordt aangepast aan jouw behoeften. Ook de opdrachten pas ik aan jouw noden aan. Dit traject is dus geen one size fits all, maar werkelijk afgestemd op jouw persoonlijke pad naar veerkracht en bewustzijn.

 

✔ Het combineert het beste van coaching en een cursus

Het voordeel van coaching is de individuele, persoonlijke aanpak. Het voordeel van een online cursus is dat je het doet wanneer jou best past. En dat het betaalbaarder is natuurlijk :-) Dit traject combineert the best of both.

 

✔ Het is meer dan stresspreventie: kies voor een bewust leven

Het verschil met veel andere trajecten over stress en veerkracht is dat dit traject nog een stap verder gaat op vlak van bewust leven: we zetten heel gericht in op het ontdekken van wie jij werkelijk bent en wat voor jou de essentie is van het leven. Dat doen we door extra focus op je missie, waarden en zingeving.

Nu even praktisch...

  • Idealiter duurt het traject 6 maanden, maar dit kan sneller of trager, afhankelijk van wat jou het beste past.
  • Het traject bestaat uit:
    • Vijf 1-op-1 sessies van 1u. Deze gaan online door of in mijn praktijk in Evergem. 
    • Twee extra online opvolggesprekken van 30min, waarin ik luister hoe het met je gaat en je al je vragen en eventuele struggles kwijt kunt.
    • Videolessen en opdrachten die afgestemd zijn op jouw noden. Dit is dus geen standaard cursus, want ik deel die oefeningen en lessen die voor jou het meest relevant zijn, via een persoonlijke drive die enkel voor jou toegankelijk is. 
  • Tussen de 1-op-1 sessies door krijg je telkens enkele oefeningen en reflectie-opdrachten die je verder brengen op het pad van veerkracht en bewustzijn. In de sessie gaan we er dieper op in, om jouw groeiproces nog een extra boost te geven.
  • Voor dit traject betaal je €630, maar goed nieuws: in de eerste maanden van 2024 test ik dit traject met enkele early birds die het kunnen volgen voor de unieke prijs van €350. Contacteer me voor meer info en de voorwaarden.

Wat komt aan bod en wat brengt het je? 

MODULE 1: INTRO - Een duik in jezelf
Ontdek wat dit traject voor jou in petto heeft. Leer de praktische details en structuur ervan kennen.

Doe een check-in bij jezelf en maak helder wat je doel is met dit traject, zodat we daar zo optimaal mogelijk naartoe evolueren.

 

MODULE 2: STRESS EN ENERGIE - De energie-boosting kickstart
Verken de wereld van stress, energie en veerkracht. Begrijp wat stress is, hoe het je fysiek en mentaal beïnvloedt, en ontdek de oorzaken ervan. Pas deze kennis direct toe op jouw leven door je stressniveau te evalueren en symptomen te identificeren. Leer over dagelijkse energiebatterijen, houd een energiedagboek bij en ontdek de drie sporen waarop we werken.

 

MODULE 3: EERSTE STAPPEN NAAR VEERKRACHT - Ontdek en herstel je energiebalans
Reflecteer op de resultaten van jouw energiedagboek, begrijp de energiemodi en identificeer jouw energiegevers en -vreters. Ervaar een krachtige sessie om veerkracht te ontwikkelen, gericht op essentiële aspecten zoals slaap, voeding, ontspanning en beweging. Stel concrete acties op om jouw veerkracht te vergroten.

 

MODULE 4: PATRONEN EN GEWOONTES - Doorbreek stressvolle cycli
Ontdek de vijf drivers van stressvol gedrag en de kracht van het kernkwadrant. Leer veerkracht ontwikkelen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Identificeer jouw persoonlijke groeipunten voor meer balans en begrijp hoe gedragsverandering werkt. Doe ook een tussentijdse check-in bij jezelf om je groeiproces in kaart te brengen.

 

MODULE 5: JOUW DIEPERE ZELF - Ontsluier je innerlijke kracht en purpose
Duik dieper in jezelf en ontdek jouw waarden, missie en rollen. Begrijp de kracht van zingeving in jouw leven en hoe het jouw veerkracht ondersteunt. Formuleer concrete acties om meer verbinding te maken met jouw authentieke zelf.

 

MODULE 6: OMGEVING - Beheer je Invloed, verminder overweldiging
Leer het verschil maken tussen wat binnen en buiten jouw invloedssfeer ligt en hoe je daar op in speelt. Ontdek strategieën om om te gaan met een overvloed aan taken. Ontwikkel vaardigheden voor verbindende communicatie, waarmee je jouw behoeften en wensen effectief kunt overbrengen.

 

MODULE 7: LEVENSLANG VEERKRACHT EN BEWUSTZIJN - Sta stil bij de toekomst

Kijk terug op je leerproces en sta stil bij hoe je verder gaat na dit traject: hoe behoud jij je veerkracht en bewustzijn? Wat als je door een moeilijke periode gaat? Hoe blijf je kiezen voor de essentie, en vermijd je weer opgeslorpt te worden door stress en druk? 

 

Dompel jezelf onder in dit traject en ontdek de kracht om stress te transformeren in veerkracht en een leven vol energie en betekenis! 🚀