Opgebrand

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 12:24
lucifers waarvan een opgebrande lucifer en een met een blaadje aan. over energie die op is en nieuwe energie. Energiegevers en energievreters.

Opgebrand. Zo voelde ik me. Ik kwam gevaarlijk dicht bij een burn-out. Niet door te veel werk, maar doordat ik een pad volgde dat niet bij me paste.

 

Misschien ken jij dat ook, dat je iets doet waarvan je voelt dat het niet bij je past, maar dat je toch volhoudt. We doen het omdat we nu eenmaal geld moeten verdienen, omdat we dat diploma hebben of omdat het van ons verwacht wordt. Alleen gaat het ten koste van onszelf. We voelen ons leeglopen. Onze schouders zitten vast. We slapen slecht. We voelen aan alles dat het niet klopt.

Vrouw die niet kan slapen en wakker ligt door stress. Burn-out. Overspannen. Slapeloosheid.

Alleen… hoe kiezen we voor iets anders? Hoe weten we wat wel klopt?

 

De sleutel is voelen. Als we onszelf toelaten om echt te voelen, wordt het vanzelf duidelijk wat we te doen hebben. We hebben allemaal onze eigen talenten, passies en goesting. Die popelen om er in te vliegen. Als we van daaruit werken, krijgen we energie. Die kun je heel goed voelen. Bij mij voelt dat bv. als een feestje in mijn binnenste. Alsof het diep vanbinnen bruist en danst. Terwijl ik - wanneer ik dingen doe die niet bij me passen - heel snel weerstand, frustratie en kwaadheid zal ervaren.

Zo hebben we elk onze eigen 'richtingaanwijzers' die in de vorm van een gevoel vertellen wat bij ons past, en wat niet.

Wegwijzer silhouet bij ondergaande zon. Lucht met mooie kleuren en op de voorgrond een wegwijzer.

Wat zijn jouw richtingaanwijzers? Hoe voel jij je wanneer het écht klopt? En wanneer dat niet het geval is? Leer dat gevoel bij jezelf herkennen, en gebruik ze als wegwijzers die jou tonen welke weg voor jou klopt. Zo kom je automatisch telkens meer op jouw pad uit.

 

Weet ook dat je daar niet alleen in staat. Jou inspireren en ondersteunen op dat pad is exact waarom In Essentie bestaat. Wil je niets missen van de gratis e-books, cursussen, blogberichten of onze community van straffe madammen? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.