Feest!

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 20:38

Vandaag is de officiële geboorte van In Essentie. De website staat online. Feest! En tegelijk zo spannend...

Het proces naar dit moment was intens en ongelooflijk leerrijk. Er waren heel wat momenten waarop ik bijna barste van enthousiasme, maar evenveel momenten waarop ik mezelf tegenkwam.

Vaak dacht ik aan een vriendin, die zei dat veel mensen bang zijn om zichzelf te tonen, om uit te groeien tot de bloem die ze zijn. Ze laten zich dan maar kort maaien, net als de andere sprietjes.

Ook bij mezelf voelde ik die drang soms: Zou ik niet beter wat gas terug nemen? Is dit wel een goed idee? Wat als men vindt 'serieus, Anja, dat kun jij toch niet!'

 

Toch ging ik er mee door. Daarbij duwde ik die angst en twijfel niet weg. Want in de wereld zetten wat jouw essentie is, gaat niet over het uitschakelen of overwinnen van deze emoties. Het gaat over hen welkom heten en omarmen. Hen een plaatsje geven in jezelf. Dus dat deed ik.

Gaandeweg voelde ik verandering. Angst zat niet langer aan het stuur, maar keek mee van op de achterbank. Vertrouwen had het stuur overgenomen. Toen voelde ik dat dit wél klopt. Dat ik dit wél doe. Helemaal en zonder twijfel.

En hier zijn we... Deze site is niet enkel een mijlpaal in het ontstaan van In Essentie, maar ook in mijn eigen groei en moed.

Daar ben ik best trots op. En vooral ben ik blij dat ik dit met jou mag delen!

 

Laten we dus toosten. Op de geboorte van In Essentie. En op de kracht van aanvaarding, en van groei.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.