Wil je terug op weg?

Soms weet je het even niet meer.

Je worstelt. Met de veelheid aan taken en to do's. Met iets dat op je maag ligt. Met een dilemma. Met je droom. Met jezelf...

 

Op zo'n momenten heb je nood aan helderheid, aan antwoorden. 

Daarmee kan ik je helpen tijdens een terug-op-weg gesprek. Ik luister en stel vragen die je doen stilstaan bij waar het exact over gaat, waar je naar verlangt en hoe je dat kunt bereiken

 

Dat doen we al wandelend, of in de gezellige Villa Vonk (Gent). Ik luister naar je, en jij hebt alle ruimte om je verhaal te doen. Het is een moment helemaal voor jou, om op adem te komen en te herbronnen. Je voelt je na afloop een pak lichter, en gaat naar huis met inzicht en heel concrete stappen om terug op weg te gaan...

 

Het is even de pauzeknop indrukken - even vertragen binnen de rollercoaster van het leven - zodat je er van op een afstand naar kunt kijken. Daardoor wordt alles weer helder, en vind je de kracht om verder te gaan op jouw pad!

Is een terug-op-weg gesprek interessant voor mij?

Dat is het zeker, als je je herkent in één van onderstaande dingen:

 

✔Je twijfelt over iets en wil erover praten met iemand die niet betrokken is.

✔ Je verlangt ergens naar (een job waar je gelukkig van wordt, een lange reis maken, je eigen bedrijf starten,...) maar weet niet waar te beginnen of je voelt dat iets je tegenhoudt. 

✔ Je merkt dat je emmer dreigt over te lopen of al aan het overlopen is, en je wil kiezen voor meer rust. 

✔ Je wil samen met mij onderzoeken wat de volgende stappen zijn naar jouw doel.

✔ Je wil even helemaal jezelf zijn, zonder dat iets moet of verwacht wordt van je. 

 

Wanneer is het niets voor mij?

Als je niets van het bovenstaande wil :-)

Maar ook als je voelt dat je nood hebt aan langdurige professionele hulp. Een terug-op-weg gesprek is een eenmalig gesprek, of kan een aantal keer doorgaan. Het is echter geen langdurige therapie bij een psycholoog, therapeut of psychiater. Als je merkt dat je die nodig hebt, raad ik aan om daar absoluut voor te kiezen. In dat geval is een terug-op-weg gesprek niet de beste keuze.

houten wegwijzer voor een mooie zonsondergang

Hoe zit het in elkaar?

✔ We spreken af in het mooie Villa Vonk (Gent) of wandelen een uurtje in de natuur rond Gent of Evergem. 

✔ Een terug-op-weg gesprek is een eenmalig gesprek. Of een paar gesprekken, zoals jij wil. De keuze is volledig aan jou.

✔ Ik breng thee of een verfrissend drankje mee. 

✔ Ik ben volledig ter beschikking en pas me aan aan wat jij wil. Jij bepaalt het doel van het gesprek: Wil je voor jezelf helder krijgen waar je naartoe wil? Wil je verkennen wat een volgende stap is?  Of nog iets anders? 

✔ Een terug-op-weg gesprek kost €60, en duurt een uur. 

✔ Bij de boeking kun je enkele voorkeursdata opgeven. Je krijgt binnen de 2 werkdagen een bevestigingsmail van me. 

✔ De locatie kies je zelf: Villa Vonk, of de natuur in Sleidinge, Evergem, Gent of plekken daar dichtbij.

Wat kan een terug-op-weg gesprek voor je betekenen?

Het gesprek doet 2 dingen voor je: 

  1. Waar nu nog chaos en verwarring is, zal duidelijkheid en rust komen. Nog niet alles zal opgelost zijn, maar doordat je het zo helder hebt, voel je meer rust en kracht. Het is alsof de grond onder je voeten weer veel steviger werd.
  2. Je zult één of meerdere heel concrete opties voor je zien, en wie weet zelfs al ‘afspraken’ met jezelf gemaakt hebben over hoe je verder gaat op de weg naar jouw doel of verlangen. 

Het terug-op-weg gesprek maakt dus als het ware je eindbestemming duidelijker, én het helpt je om het pad uit te stippelen om op die bestemming te komen. 

aanrader van Stefanie Devloo die zegt dat ze de workshop aan iederene aanraadt. je neemt tiijd voor jezelf en krijgt de kans om uit de race te stappen. het geeft hoop, kracht en tilt je hoger dan je kan vermoeden.

Benieuwd wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen?

Hallo, mijn naam is Anja. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten. 

Samen met jou wil ik de tijd nemen. Tijd voor jou, om je te buigen over wat belangrijk is voor je. Mijn rol daarbij is luisteren en vragen stellen. Zo komen we samen tot de kern en zien we een weg vooruit. 

Dat is waar ik van hou: mensen - in dit geval jou - dichter brengen bij de antwoorden die ze onbewust al hebben. Die antwoorden leggen we bloot, zodat je tot diepe inzichten komt en verder kunt op jouw pad.

Daarbij baseer ik me op het oplossingsgericht werken, Deep Democracy, inspirerend coachen, verbindende communicatie en mindfulness. Die brede basis is één van mijn sterktes. Daardoor kan ik werken op de manier die jou op dat moment het meest vooruit helpt. Mijn andere sterkte is mijn flexibiliteit. Zowel op vlak van tijdstip en locatie (ik pas me aan jou aan), maar ook qua inhoud: jij bepaalt waar we het over hebben en ik ga met jou mee.

 

Foto van Anja Coulier

Alle voordelen van een terug-op-weg gesprek op een rijtje:

Helemaal wat jij wil: jij bepaalt het doel van het gesprek. Je kiest of je enkel een luisterend oor wil of stappen wil zetten. Of nog iets anders.

✔ Ervaar de helende kracht van de natuur (of de charmante Villa Vonk).

Laagdrempelig: vermijd de drempel die je misschien voelt om langere tijd bij een coach te gaan, en kies voor dit heel heldere, eenmalig gesprek. 

✔Meteen resultaat: doordat we direct focussen op het thema naar jouw keuze, zul je al na 1 gesprek meer helderheid en lichtheid ervaren, en al min. 1 concrete stap voor je zien.

Krachtig en concreet: deze manier van werken wordt als heel krachtig ervaren, o.a. door hoe concreet en eenvoudig ze is.

Wacht niet langer. Schrijf je hier in!

Anja Coulier staat voor een veld met arm wijd open gespreid

Heb je nog vragen?

Wat als we zouden gaan wandelen en het regent?

De keuze is aan jou. Ofwel duffelen we ons goed in en trotseren we de regen (dat kan ook best leuk zijn), ofwel zoeken we een andere locatie op. Dat spreken we samen af. 

 

Kan ik met al mijn vragen of bezorgdheden terecht bij een terug-op-weg gesprek?

Ja, dat kan. Een terug-op-weg gesprek is mogelijk voor alle thema's, hoe groot of hoe klein ook. Jij kiest waar we het over hebben en wat je uit het gesprek wil halen. Het terug-op-weg gesprek is er helemaal voor jou, en al wat je wil delen is welkom.

Tegelijk is het ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben: in een gesprek van 1 uur kunnen we niet je hele leven omgooien. Wel kunnen we bv. helder krijgen wat je graag anders zou hebben in je leven, en hoe je daarnaartoe kunt werken. De eerste stappen kunnen we dus wel definiëren, zodat jij verder kunt. 

 

Is dit therapie?

Nee dat is het niet. Het is een laagdrempelige vorm van life coaching. De gesprekken zijn zo opgebouwd dat je na één keer al een verschil ervaart. Je kan er wel voor kiezen om op regelmatige basis terug-op-weggesprekken in te plannen. Dan zal de aanpak meer aanleunen bij een 'gewoon' coachingstraject. Een therapie, waarbij men vaak inzoomt op een bepaald probleem en hoe die ontstaan is in je verleden, is het echter niet. We kunnen naar het verleden kijken, als dat jouw vraag is, maar dat is geen must. De focus van het gesprek ligt op hoe het nu gaat met je, wat je graag wil in je leven en wat jou daar dichterbij brengt.