Welkom, als je impact wil maken met jouw organisatie!

 

Wil je iets bereiken in de wereld, vanuit jullie kracht en passie?

Wil je jullie skills vergroten of net de samenwerking bevorderen? 

Finetunen welke de volgende stappen zijn?

 

Je bent aan het goede adres!

 

Ik ben er om jullie te begeleiden. Dat doe ik graag, op jullie tempo en maat. 

Ik geef workshops, faciliteer verandering en coach privé of in team. 

 

Samen bepalen we waar je heen wil en hoe we dat vorm geven. 

Eenmalig of een langdurig traject, intensief of meer op de achtergrond, alles is mogelijk. 

 

Het resultaat? Dat jouw organisatie werkelijk een verschil maakt in de wereld, met een sterk team dat samen voor zijn doel gaat. Niet vanuit pushen en stress, maar vanuit kracht, talent en een samenwerking om U tegen te zeggen.

hand houdt een glazen bal vast. Op de achtergrond onscherpe boom en lucht met wolken. Door de blazen bol zie je hetzelfde beeld wel scherp.
Quote van Leentje Speybroeck (Velt vzw) die zegt dat de begeleiding van Anja een zegen is voor elk project/proces dat de moeite waard is om zich ten volle te ontplooien.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

 

Ik werk rond vier pijlers: 

 

✔ Van visie tot actieplan (en daarna): met jullie team een nieuwe visie ontwikkelen, doelen bepalen, acties formuleren en planningen bijsturen. Je kunt bij In Essentie terecht voor elke stap in het proces van visievorming tot evaluatie en bijsturing. Ik kan dit hele proces - of een stuk ervan - begeleiden. 

 

Samenwerking en conflict: in een team zit altijd een zekere mate van spanning. Die daagt uit en zorgt voor vooruitgang. Maar ook is ze één van de moeilijkste dingen om mee om te gaan. Bovendien leren we op school niet wat een goede samenwerking nodig heeft, en hoe je omgaat met conflict. 

Ik geef workshops over thema's als groepsdynamica, een sterk team, blijven staan in conflict en omgaan met weerstand. Daarbij werk ik vanuit Deep Democracy, verbindende communicatie, oplossingsgericht werken en diverse groepsdynamische kaders. 

 

✔ Spreken voor een groep en workshops geven: al meer dan 20 jaar geef ik workshops en sta ik voor groepen. En telkens weer krijg ik de feedback "dit is echt jouw ding he?". Daarop is het antwoord volmondig 'ja'. Workshops geven is mijn passie. Die passie deel ik graag met jullie. Want workshops geven en spreken voor een groep kun je leren. We focussen o.a. op interactieve werkvormen, mensen enthousiasmeren en betrekken, omgaan met weerstand en zelfzeker voor een groep staan.

 

✔ Persoonlijke groei: omgaan met stress, zelfzekerheid, je passies en talenten ontdekken, verbindend communiceren,... Over deze thema's begeleid ik mensen op de werkvloer en daarbuiten. Een goede samenwerking én je thuis voelen in het team vertrekken van een basiskennis over jezelf en elkaar. Zo weet je wat elk teamlid nodig heeft en kun je optimaal inspelen op elkaars noden en sterktes. Dat draagt niet alleen bij tot ieders welzijn maar ook tot sterke resultaten. 

 

Wat is er typisch aan mijn begeleiding?

handen van mensen die handen op elkaar leggen

Flexibel, dynamisch en concreet. Dat is waar  ik voor sta. 

Ik werk een aanbod uit op jullie maat, maar deze drie kernwoorden zul je altijd herkennen. Ook verbinding en open gesprek zullen niet ontbreken. Want de beste oplossing vind je als je de wijsheid uit alle stemmen samenbrengt.

 

Jullie geven aan waar jullie naartoe willen. Samen bepalen we of we dat realiseren via een workshop(reeks), een procesbegeleiding of coaching van één of enkele teamleden. Of een combinatie daarvan. We kiezen de aanpak die het best aansluit bij jullie situatie en mogelijkheden. Sowieso werken we cocreatief, van binnenuit, met hoofd, handen en hart. 

 

Ik werk m.a.w. steeds op maat, en ook onderweg blijven we overleggen en inspelen op wat naar boven komt, zodat we samen voor de beste aanpak gaan. 

 

foto van een houten pad dat zich slingert door heide en bos, met de quote "wanneer ik achteraf hoor dat men zelfs jaren later nog steeds de impact voelt van mijn begeleiding, geeft me dat vleugels. Daarvoor doe ik het: dat mensen en groepen volop de veran

Wat is mijn achtergrond?

✔ Sterk pedagogisch en groepsdynamisch geschoold: ik ben bachelor in het sociaal-cultureel werk, master in het sociaal werk en geaggregeerde in de sociaal-agogische en orthopedagogische vakken. 

 

✔ Beroepend op verschillende kaders: dankzij diverse opleidingen (en mijn grote leergierigheid :-) ) heb ik een grote 'toolbox' aan kaders en werkvormen die aansluiten bij elke situatie: Deep Democracy, oplossingsgericht begeleiden, verbindende communicatie, coaching, organiseren van sociale verandering, omgaan met conflict, enz. 

 

✔ Thuis in jouw sector: jeugdwerk, de duurzaamheidssector, steden en gemeenten, de zorgsector, vrijwilligersorganisaties, overheden, steunpunten,... Ik werkte met veel liefde in al deze contexten. Ik spreek de taal en voel me thuis in elke context waar men zich inzet voor een meer duurzame en solidaire wereld.

 

✔ Twintig jaar ervaring: al 20 jaar sta ik voor groepen: conflictbemiddeling, workshops geven, veranderingsprocessen begeleiden en een team aansturen. Dat is wat ik al jaren doe, en wat ik ook heel graag bij jullie kom doen. 

 

Je hoort het: vanuit In Essentie kan ik je een straffe begeleiding bieden, zodat jullie organisatie weer helemaal in zijn kracht staat, klaar om het verschil te maken.

Wat anderen over me zeggen

Leentje Speybroeck, medewerkerster bij Velt en ecologisch kok en inspirator


"De begeleiding van Anja brengt je tot inzichten die al ergens diep verborgen lagen te sluimeren. Door haar manier van actief luisteren en vragen stellen krijgen die vorm en komt de weg vrij om zelf over te gaan tot actie. Die actie vind ik essentieel: het blijft niet bij woorden, maar resulteert in daden. Ik houd enorm van de structuur die Anja hierbij biedt. Ze is een krak in het kaderen van dingen. Nadien zie je echt het bos door de bomen, een soort eureka-ervaring. Dit alles gebeurt in een sfeer van sereniteit, veiligheid en bescheidenheid. Anja neemt samen met jou een ontdekkende houding aan. Juist daardoor is haar inbreng zo authentiek en waardevol. De begeleiding van Anja is een zegen voor elk project/proces dat de moeite waard is om zich ten volle te ontplooien."

Leentje Speybroeck, Velt vzw

 

Fanny Matheusen, deep democracy begeleidster en mede oprichtster van Hummus

Anja staat voluit in het leven en dat voel je in haar begeleidingskracht. Ze laat zich inspireren door benaderingen en werkwijzen die als gemene deler hebben dat ze de connectie zoeken met het leven zelf, onze samen-leving. Wanneer ik met Anja mag samenwerken, weet ik dat haar woord waarde heeft, ze gaat voluit voor wat ze zegt. En ze heeft daarbij zowel een zicht op het geheel als oog voor detail. Anja is een warme kleurrijke persoon die jou of je organisatie helpt om wezenlijk een verschil te maken. 

Fanny Matheusen, bezielster van HUMMUS - The Art of Deep Democracy, trainer, coach, supervisor, auteur

Deze tevreden klanten gingen je voor