In deze blog deel ik mijn verhalen over het leven vanuit mijn hart en mijn Essentie. Ik wens je veel leesplezier! 

 

Meer blogs lezen? Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Interessant? Deel mij! 

Bewustzijn als daad van verzet

Angst.

 

Het houdt me bezig, de laatste tijd. Angst in de wereld, en angst in mezelf, om wat in die wereld gebeurt: covid, overstromingen, oorlog, prijsstijgingen, hongersnoden, verkrachtingen. Het lijstje lijkt niet te stoppen. En de angst die dat veroorzaakt evenmin.

 

Lees meer »

De google in jezelf

Ken je dat, dat je het antwoord niet weet en je het opzoekt op google?

 

“Hoe word je gelukkig?”

“Wat is een goede job?”

“Hoe weet je of je verliefd bent?”

“Hoe bereik ik mijn doel?”

Je kunt het je zo gek niet voorstellen, of google kent het antwoord :-)

 

Lees meer »

Over angst en mezelf

Oerspannend vind ik het. Mezelf tonen, helemaal, ook mijn kwetsbaarheid.

 

Mezelf tonen wanneer ik me sterk voel, gaat me prima af. Mijn deskundigheid, de wijze kanten van mezelf, mijn kracht. Die toon ik je zonder schroom. Maar tonen dat ik twijfel of bang ben? Help!

Lees meer »

Dank voor weer een jaar

2021 is voorbij. Of toch zo goed als. 

 

Heb jij dat ook, dat je sinds het begin van de coronacrisis soms de voeling met de tijd kwijt lijkt? Bij mij is dat alvast zo. 

Structuur is er weinig, en de weinige structuur die er wel is, wordt regelmatig overhoop gehaald door een verandering in de coronamaatregelen. 

Waardoor ik de voeling met de tijd kwijt raak...

 

Daarom kwam het dit jaar bijna als een verrassing dat het jaar om is. 

 

Maar verrassing of niet, ik sta graag stil bij wat het afgelopen jaar mij bracht. Op werk- en privévlak, in vriendschap en in liefde, in fijne en minder fijne momenten. 

 

En in 2021 was dat heel wat, vooral wat betreft In Essentie. Meer nog: 2021 was het geboortejaar van In Essentie. Het doel en de naam van In Essentie werden duidelijk, ik maakte een logo en lanceerde deze website. Ook was mijn agenda meer dan eens volboekt met begeleidingen van bedrijven en organisaties. En ik zette mijn eerste stapjes in mijn aanbod 'voor jou'. Daarnaast ontwikkelde ik de eerste challenge én vond ik een supertoffe buddy met wie ik tweewekelijks zoom om elkaar aan te moedigen, uit te dagen, feedback te geven,... . 

 

Als ik die resultaten zie, ben ik trots op mezelf en op In Essentie. Maar niet alles ging van een leien dakje. Meer dan eens twijfelde ik, wist ik niet hoe er aan te beginnen, en had ik last van uitstelgedrag. 

 

En dat zal zeker niet voorbij zijn bij de start van het nieuwe jaar. Dit blijft een groeiproces, waar succes en teleurstelling, vallen en opstaan bij horen. Hoewel ik het uiteraard soms liever anders zie - bv. wanneer mijn facebook-advertenties minder resultaten opleveren dan ik had gehoopt - besef ik dat dit er bij hoort. En dat dit een mooie leerkans is, om het volgende keer beter te doen. Dus dat doen we! 

 

Ik en In Essentie zijn er alvast klaar voor, voor 2022. Jij ook?

 

Liefs, en een heel gelukkig nieuwjaar,

 

Anja

Lees meer »