In deze blog deel ik mijn persoonlijke en professionele verhalen. Je leest over mijn eigen struggles en kleine overwinningen. Daarnaast deel ik inzichten en tips zodat ook jij die straffe persoon wordt die vanuit een unieke passie en goesting een verschil maakt in de wereld!

 

Geen blogberichten missen? Schrijf je in op de nieuwsbrief.

 

Interessant? Deel mij! 

Drie onmisbare redenen om je passie te vinden, en hoe je dat doet.

 

Ken jij ook iemand die ongelooflijk gepassioneerd is door wat die doet? Iemand die altijd lijkt te stralen en vol energie zit? Hoogstwaarschijnlijk is het iemand die leeft vanuit diens passie. Waarom dat zo belangrijk is, en hoe je dat zelf kan bereiken, lees je in dit artikel.

 

We beginnen met drie onmisbare redenen waarom het zo belangrijk is om je passie te vinden:

Lees meer »

De magie van wandelcoaching

Wandelen in de natuur werkt enorm heilzaam. Daarom organiseer ik regelmatig wandelworkshops en -coaching. In deze blogpost staan we stil bij de effecten ervan, in het algemeen, en specifiek voor coaching.

Lees meer »

Via zelfkritiek saboteer je je dromen

Je innerlijke criticus is dat stemmetje in je hoofd dat kritiek geeft op wie je bent en wat je doet. Die heeft één wens: dat je niet te veel je eigen ding doet. "Hou je klein. Laat je vooral niet te veel zien. Doe niets waardoor je opvalt. Neem ABSOLUUT geen risico." Dat lijkt zijn boodschap te zijn. 

 

Waarom? Om te vermijden dat je teleurgesteld wordt en verdriet kent. Want je innerlijke criticus heeft als doel je te beschermen. 

 

Daarom zegt die dingen als: 

  • daar ben je niet goed genoeg voor
  • je kent er niets van
  • wat was dat weer een stomme zet
  • en ga zo maar verder.

Want als je dat gelooft, ga je je klein houden, en loop je dus minder kans om gekwetst te worden. 

 

 

Lees meer »

Samen gaan voor onze dromen

Gaan voor wat we willen in het leven voelt superspannend. Onszelf tonen met ons volle potentieel ook.

Daarvoor kiezen is beangstigend. Of we nu onze job willen opgeven en iets anders doen, verhuizen naar het buitenland of gewoon meer écht onszelf zijn.

 

Wat het ook is dat jij wil, daarvoor kiezen voelt ongelooflijk spannend en kwetsbaar... Dat zorgt ervoor dat we er soms niet voor gaan. We houden ons klein en doen 'gewoon', omdat we bang zijn (wat super menselijk is) of niemand teleur willen stellen, omdat we ons schuldig voelen of we denken dat we niet bijzonder of slim of mooi genoeg zijn. Misschien ook omdat we ons niet begrepen voelen door onze omgeving.

Ik vond dat zelf heel herkenbaar, en herken het ook bij veel mensen om me heen.


Daarom wil ik iets doen.


De komende maanden start ik in en rond Gent een groep met maximum 10 vrouwen* die zeggen "ik ben er klaar voor. Ik wil mijn volle potentieel ontdekken en die waarmaken. Ik wil gaan voor mijn droom". We gaan samen aan de slag rond het boek 'Playing Big' van tara Mohr.

 

Lees meer »

Opgebrand

Opgebrand. Zo voelde ik me. Ik kwam gevaarlijk dicht bij een burn-out. Niet door te veel werk, maar doordat ik een pad volgde dat niet bij me paste.

 

Lees meer »