Hallo. Welkom.

 

Mijn naam is Anja. 

 

Enthousiast, dynamisch en vaak stralend, zo word ik omschreven door mensen uit mijn omgeving.

 

Daar voeg ik graag aan toe dat ik hou van diepgang, van de natuur, en van de kleine dingen die het leven af maken, zoals een warme chocomelk na een winterwandeling. Of het geluid van krekels op een zomeravond in de tuin. Ik hou van filosofische gesprekken, en evenzeer van de kwaliteit van stilte.

Hoewel ik zelf eerder luidruchtig enthousiast dan stil ben :-)

Ik hou van tuinieren, van terrasjes in de zon en van een lekker biertje.

Ook hou ik van het leven.

 

Vooral wanneer ik dat leven ten volle kan leven, vanuit wie ik ben en wat ik in de wereld te doen heb. 

 

Klinkt dat abstract? Dat is het nochtans niet: daar waar jouw passie ligt, waar je van diep vanbinnen een roep voelt, dat is wat je te doen hebt. Dat is ook wat de wereld nodig heeft. 

 

In Essentie helpt je daar graag bij.

 

Of het nu gaat over die roep uit je binnenste leren voelen, jouw passie ontdekken, stappen zetten om je droom waar te maken of van verdriet je kracht maken. In Essentie moedigt je aan, inspireert je en staat aan de zijlijn te cheerleaden. 

 

Wil je meer weten? Stuur me een berichtje, en ik praat er graag over met je.

 

Ben je benieuwd naar mijn achtergrond?

Ik volgde eerste een opleiding sociaal-cultureel werk en daarna de master in het sociaal werk. Ondertussen volgde ik ook een lerarenopleiding in de sociaal-agogische en orhopedagogische vakken. Kort samengevat komt dat neer op vormingswerk en werken met mensen :-) 

Dat is mijn grote passie, wat je ziet in alle jobs die ik deed: klasdagen begeleiden, pedagogisch medewerker in een jeugdbeweging, vrijwilligers ondersteunen, workshops geven over eerlijke handel en duurzaamheid, veranderingsprocessen begeleiden, train-the-trainers geven,...

Ook na mijn studietijd bleef ik bijleren, met tal van cursussen, waaronder Deep Democracy, oplossingsgericht begeleiden, yoga teacher training, verbindende communicatie, kritisch burgerschap versterken, organiseren van sociale verandering, mindfulness, reiki, permaculture design course, people and permaculture, ,... .

 

Daarnaast leerde ik heel wat uit Ted Talks en podcasts. Enkele van mijn grootste inspiratoren zijn Joanna Macy, Brené Brown, Glennon Doyle, Simon Sinek, Deep Democracy en de permacultuurfilosofie.

En het leven op zich. Dat is nog de grootste leerschool die ik ken...