Wandelpad aan de rand van een bos, met mooie herfstkleuren

Je essentie leven is geen rechtlijnig pad, maar eentje met omzwervingen en ups en downs. 

Daarover deel ik in deze blog. Ongecensureerd en authentiek, zonder sausje van "alles is perfect". Want dat is het niet. Bij niemand. 

 

Ik deel ervaringen, maar ook tips over wat mij helpt om telkens opnieuw te kiezen voor een leven vanuit mijn essentie. Zo hoop ik jou te mogen vergezellen op jouw pad! 

 

Geen blogberichten missen? Schrijf je in op mijn wekelijkse nieuwsbrief.

 

Interessant? Deel mij! 

Wat als je gps je ook de weg zou tonen in je leven?

Een gps is een zalige uitvinding, niet?

Geen opzoekingswerk vooraf, geen afgeprinte plannetjes meer en niet langer om de 10 minuten moeten stoppen om de weg te vragen. Herinner je je die tijd nog?

Ik wel. Ik had opvallend meer voorbereidingswerk voor ik ergens een workshop ging geven :-) 

 

 

Lees meer »

No nonsense spiritualiteit?

In Essentie bestaat een aantal jaar en is voortdurend aan het evolueren. Vorige week nam ik een grote stap, nl. het verfijnen van de missie van In Essentie. Ik werkte tot nu toe rond veerkracht, rust in je hoofd, grenzen stellen, nee zeggen, jezelf niet klein houden, dromen realiseren,... Al die zaken kloppen, maar ik merkte steeds meer dat ze voor mij niet de essentie zijn. Vorige week kwam ik tot een verfijning van wat dat wél is:

 

no nonsense spiritualiteit

Lees meer »

Loslaten? Makkelijker op deze manier!

Krijg jij ook soms als advies om los te laten? Om je de dingen niet zo aan te trekken?

Daar zit absoluut waarheid in, want loslaten is essentieel om gelukkig te zijn. Alleen is het makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat, loslaten?

Lees meer »

Geloof je in een levensmissie? Trap dan niet in deze valkuil.

Ik geloof in een levensmissie of persoonlijke missie. Ik geloof dat we geboren zijn met iets wat we te doen hebben in dit leven. Iets wat ons trekt als een rode draad doorheen ons leven. 

 

Je missie vinden is belangrijk, want hoe helderder die is, hoe beter je ze kunt waarmaken. 

 

Alleen is daar één grote valkuil aan... 

 

In onderstaand filmpje vertel ik je er alles over. 

Lees meer »

Helemaal jezelf zijn

Als kind heb ik ervaren wat het betekent om er niet bij te horen. Ik werd gepest, en leerde zo de boodschap dat ik mezelf moest veranderen voor ik ok was. Dat heeft lang invloed gehad op wie ik ben, en ook nu is die invloed niet helemaal weg. Nog steeds zit er een klein, gekwetst deeltje in mij dat bang is om afgewezen te worden. Gelukkig is die al wonde al grotendeels geheeld. 

Dat komt o.a. doordat ik als 16-jarige een nieuwe vriendengroep ontmoette waar ik wel helemaal aanvaard werd zoals ik was. Dat heeft mijn helingsproces op een heel warme manier in gang gezet...

Lees meer »

Mijn eerste podcast-avontuur (dat ik bijna niet met je durfde delen)

In september was ik totaal onverwacht te gast in de podcast ‘Let’s create a heart rocking change’ van Kelly Van Meldert.

 

Het gebeurde op het Festival van Verbinding. Daar stond een piepklein caravannetje, een pop-up podcaststudio. De hele dag lang konden ondernemers die dat wilden er terecht om hun verhaal te delen. En de hele dag lang dacht ik “Zalig, wat een kans! Maar dat durf ik niet…”.

 

Tot het allerlaatste moment. De vriendin met wie ik er was, was al vertrokken. Ik zou nog een laatste drankje drinken en ook doorgaan. Tot ik opeens besefte dat dit een kans was die ik niet wilde missen. Ik raapte dus al mijn moed bijeen en sprak Kelly aan met de vraag of ik nog geïnterviewd kon worden. En zo geschiedde…

Lees meer »