De google in jezelf

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 09:07

Ken je dat, dat je het antwoord niet weet en je het opzoekt op google?

 

“Hoe word je gelukkig?”

“Wat is een goede job?”

“Hoe weet je of je verliefd bent?”

“Hoe bereik ik mijn doel?”

Je kunt het je zo gek niet voorstellen, of google kent het antwoord :-)

 

Alleen kent google JOUW antwoord niet. Die ken jij alleen.

Alleen jij hebt toegang tot die magische formule die je vertelt wat jou gelukkig maakt, wat de goede keuze is voor jou, of je voor die job zou solliciteren of toch beter niet. Alle antwoorden die je nodig hebt, zitten al in jou.

Ze ontdekken kan op een aantal manieren: door te flowschrijven, mediteren, jezelf een vraag te stellen en te voelen,...

 

Deze manieren zoeken de antwoorden niet buiten je, maar binnenin je. Je richt je aandacht in jezelf, en je voelt. Je voelt wat er in je opkomt wanneer je aan je vraag of situatie denkt. Dan komen de antwoorden. Alleen zijn die vaak niet zo helder als het antwoord dat google op je scherm tovert. Soms komt er een gevoel, soms komen er woorden in je op, soms beelden of indrukken. Er is dus iets meer interpretatiewerk nodig dan bij google. Maar het loont de moeite, want de antwoorden zijn geen algemene antwoorden, maar gelden heel specifiek voor jou. Het is de wijsheid over jou en voor jou. De wijsheid die je de weg toont in je leven.

 

En hoe meer je dit doet, hoe makkelijker je de wijsheid aanboort. Het is alsof je een weg baant voor je wijsheid om naar boven te komen. Hoe meer je die weg gebruikt, hoe breder en begaanbaarder die wordt. Op een bepaald moment wordt het ervaren van (en leven vanuit) je wijsheid zo natuurlijk, dat het vanzelf gaat. Dat je geen antwoorden meer moet zoeken, maar ze spontaan naar boven komen.

Het enige wat je ervoor moet doen, is af en toe met je aandacht naar binnen gaan, jezelf vragen ‘wat voel ik hierbij?’ en oprecht luisteren. Onbevooroordeeld, met een open geest, luisteren en voelen.

En de wijsheid in jezelf komt tevoorschijn...

 

 

Inspireerde dit je? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.