Kun jij relaxen terwijl er werk op je wacht?

Gepubliceerd op 15 januari 2022 om 20:09

Ik zit in mijn zetel en geniet. Ook al is ons huis dringend aan een schoonmaakbeurt toe. Mijn 1-jarige dochter ligt boven in haar bedje te praten ipv slapen. Ik zit in de zetel. Drink een theetje. Schrijf. Geniet.

Ik neem een slokje, en merk hoe de damp op mijn bril de wereld heel even mistig maakt. Ik sluit mijn ogen en voel de zetel onder me. Ik voel de kussens in mijn rug. Ik hoor een auto die voorbijrijdt en de wasmachine die draait.

Heel even MIJN moment, voor mij en mijn diepere Zelf. Een moment om naar binnen te gaan, en te voelen. Erbij stil te staan hoeveel dit me oplaadt, in die 10 korte minuten.

Straks vlieg ik er weer helemaal in. Dan ben ik weer moeder en partner, ga ik koken, schoonmaken en groenten oogsten. Maar dit moment is helemaal voor mij. Nu. En nu. En nu.

Ik wens jou ook veel zo’n momenten toe... Ik wens je toe dat je ze hebt, ziet en grijpt. En dat je keihard geniet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.