Samen gaan voor onze dromen

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 12:03

Gaan voor wat we willen in het leven voelt superspannend. Onszelf tonen met ons volle potentieel ook.

Daarvoor kiezen is beangstigend. Of we nu onze job willen opgeven en iets anders doen, verhuizen naar het buitenland of gewoon meer écht onszelf zijn.

 

Wat het ook is dat jij wil, daarvoor kiezen voelt ongelooflijk spannend en kwetsbaar... Dat zorgt ervoor dat we er soms niet voor gaan. We houden ons klein en doen 'gewoon', omdat we bang zijn (wat super menselijk is) of niemand teleur willen stellen, omdat we ons schuldig voelen of we denken dat we niet bijzonder of slim of mooi genoeg zijn. Misschien ook omdat we ons niet begrepen voelen door onze omgeving.

Ik vond dat zelf heel herkenbaar, en herken het ook bij veel mensen om me heen.


Daarom wil ik iets doen.


De komende maanden start ik in en rond Gent een groep met maximum 10 vrouwen* die zeggen "ik ben er klaar voor. Ik wil mijn volle potentieel ontdekken en die waarmaken. Ik wil gaan voor mijn droom". We gaan samen aan de slag rond het boek 'Playing Big' van tara Mohr.

 

Anja Coulier met gele trui en lachend in haar thuiskantoor, met het boek Playing Big van Tara Mohr in haar hand. Die toont ze aan de camera.

Dit boek inspireert mij enorm in durven gaan voor mijn droom, mezelf helemaal durven tonen, en daar elke dag opnieuw voor kiezen.

De reden waarom ik er een groep rond zal starten, is omdat ik vroeger lid was van een vrouwencirkel. Daar merkte ik wat een ongelooflijk verschil het maakt als je dit soort werk samen met een groep gelijkgestemden doet. Je zet samen stappen, spreekt engagement uit tegenover elkaar en steunt elkaar als het moeilijk gaat. Je inspireert elkaar en voelt je niet langer alleen. Je wordt gehoord en gedragen. Dat geeft de kracht om te groeien en om de stappen te zetten waar je naar verlangt

 

Heel concreet: de komende maanden komt er zo'n groep aan. We zullen telkens een stuk uit het boek 'Playing Big' lezen en bespreken. We passen het toe in ons leven en delen die ervaringen. Zo vormen we elkaars steun en inspiratiebron.

 

Dat vraagt een zeker engagement. De groep bestaat uit vrouwen die bereid zijn. Bereid om zichzelf uit te dagen, te experimenteren, te groeien. De groep is de veilige thuishaven, waardoor jij jouw pad kunt gaan


Dit is een privé-initiatief (zie het als vrijwilligerswerk :-) ) en zit niet in het aanbod van In Essentie. Voel je dat jij hier aan wil mee doen? Stuur me een berichtje, en ik geef je alle info. Dan kun je nog kiezen of het iets voor jou is of niet.

 

In elk geval wens ik je heel veel plezier, ook met jouw dromen, of je nu deelneemt of niet. Ik wens je alle kracht en steun en inspiratie om je dromen waar te maken.

 

Liefs, 

 

Anja

 

* Met vrouwen bedoel ik iedereen die zich identificeert als vrouw of opgevoed werd als vrouw. Ook mensen met een andere gender die zich hierin herkennen zijn absoluut welkom.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.