No nonsense spiritualiteit?

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 13:19

In Essentie bestaat een aantal jaar en is voortdurend aan het evolueren. Vorige week nam ik een grote stap, nl. het verfijnen van de missie van In Essentie. Ik werkte tot nu toe rond veerkracht, rust in je hoofd, grenzen stellen, nee zeggen, jezelf niet klein houden, dromen realiseren,... Al die zaken kloppen, maar ik merkte steeds meer dat ze voor mij niet de essentie zijn. Vorige week kwam ik tot een verfijning van wat dat wél is:

 

no nonsense spiritualiteit

meisje zit in het gras met madeliefjes naar de zon te kijken

Dat is spiritualiteit op een niet-zweverige, laagdrempelige en praktisch toepasbare manier. Het gaat over ontdekken én realiseren wie jij in essentie bent.

 

Ik geloof namelijk dat we allen een levensmissie hebben. Iets wat ons roept in ons leven, waarvan we voelen 'dit hebben we te doen'.

Ook geloof ik dat onze talenten, onze passies, onze goesting en al wat we meemaken er niet zomaar zijn. Die zijn er zodat wij onze missie kunnen waarmaken.

Hoe we dat doen? Door ons bewust te worden: bewust van onze emoties, gedachten en talenten, van wanneer we flow ervaren en waar ons vuur van gaat branden.

Door ons daar steeds bewuster van te worden, komen we steeds dichter bij onszelf en bij onze levensmissie. Je missie is voor mij niet iets wat plots met een grote knal helder wordt. Het is niet iets van in de toekomst. Het is geen groot doel waarbij je op een jaren durende zoektocht moet gaan om ze te ontdekken.

 

Voor mij is je levenmissie iets wat zich gaandeweg ontvouwt en dat je ontdekt door je bewust te worden, door bij elke stap te voelen of het klopt, en door terug te kijken op je leven en de rode draad te ontdekken. 

Dat kan op heel toegankelijke, praktische manieren. Manieren die passen in het leven van elke vrouw.

 

Want dat is de kracht van In Essentie: ik help je om op een laagdrempelige, niet-zweverige manier jouw levensmissie te vinden en realiseren. 

Bovendien doen we dat samen, in groep. Want levenspaden zijn er niet om alleen bewandeld te worden. Jij bent er niet om alleen te staan. Je bent deel van onze community van wijze vrouwen. Vrouwen die je begrijpen, en die net als jij kiezen voor het leven dat werkelijk bij hen past. 

 

Ik heet je van harte welkom. Ik ben blij dat je er bent...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.