Mindfulness op de tandartsstoel

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 16:38
tandartsenpraktijk met behandelstoel, en zonlicht die de kamer binnen valt

Vandaag ging ik naar de tandarts. Geen leuke uitstap, wel een noodzakelijke.

Gelukkig is er een lichtkoepel vlak boven de tandartsstoel. Een mooie ronde koepel, die uitzicht geeft op de lucht.

Ik keek dus naar de wolken, een uur lang.

 

Ik keek niet enkel naar de wolken aan de hemel, maar ook naar die in mezelf. Dat is een mindfulness-oefening die voor heerlijke rust in je hoofd zorgt: 

Stel je voor dat er binnen in jou een blauwe hemel is, en je gedachten de wolken zijn. Sommige momenten is je hoofd helder en zijn er geen zorgen, geen hardnekkige gedachten. Op die momenten zijn er geen wolken te bespeuren.

Andere keren is de lucht vol grijze wolken, op elkaar gepakt, zonder dat er ook maar een streep blauw te zien is. Herken je die momenten in jezelf wanneer je gedachten over elkaar tuimelen en zorgen en gepieker hardnekkig blijven hangen?

 

Daartussen zijn allerlei gradaties, combinaties van blauwe lucht en witgrijze wolken. Snel voorblijvliegende of langzaam schuifelende wolken, lichte fragiele wolkjes of krachtige stormwolken, wolken met daartussen een beetje blauw of hemels blauw met hier en daar een toefje wit.

 

Hoe jouw innerlijke lucht op dit moment ook is, één ding is zeker: de wolken zullen ook weer verdwijnen. Dat is gegarandeerd.

En ook zullen ze weer terugkomen. Ook daar kun je zeker van zijn…

Maar in tegenstelling tot het echte weer, kunnen we onze innerlijke hemel beïnvloeden. Probeer het maar: sluit je ogen, stel je je gedachten voor als wolkjes en laat ze langzaam over vliegen, één voor één. Tot je innerlijke hemel weer helder blauw is, tot je gepieker of gepeins stil valt. 

Komt er weer een wolk? Kijk van op een mentaal afstandje hoe die dichterbij komt, en ook weer voorbij vliegt.

Is je innerlijke lucht even hemelsblauw? Geniet ervan! Heerlijk toch, zo´n hoofd vol rust :-)

 

Meer van deze tips? Goed nieuws!

De gloednieuwe online workshop ‘Rust in je hoofd’ komt er aan. Deze cursus neemt je doorheen enkele weken mee naar meer innerlijke rust en geluk.

Ontdek de cursus, en schrijf je in op de wachtlijst. Je krijgt bericht zodra de cursus er is, en je kunt je inschrijven aan de allerbeste voorwaarden!

 

Geen blogberichten missen?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.